Produs în ţara ta

Stim probabil cu totii ca alimentele “industriale” au o gramada de probleme, de la continutul scazut de nutrienti, lipsa gustului, ingrasamintele, pesticidele, hormonii, conservantii, colorantii si cate si mai cate. La alimentele cu un continut mic de nutrienti si o acumulare mai mica de chimicale (plante) putem face compromisul de a cumpara din supermarket. Totusi, alimentele de origine animala pot concentra mai multe chimicale daunatoare. De aceea este foarte important sa ai surse curate de carne, oua, lapte, peste. In afara inselatoriei numita “alimente bio, organice, ecologice” raman foarte putine alternative, cea mai la indemana fiind cumpararea alimentelor de la producatorii de la tara.

Gustul alimentelor naturale

Gustul alimentelor produse natural (sau mai aproape de modul natural) este mult mai bun. Motivul? Ele contin substante nutritive care dau acel gust bun. Alimentele fara gust sunt mult mai sarace in nutrienti. Exceptie fac acele alimente care sunt “imbunatatite” cu arome artificiale si apoi cu potentiator de aroma.

Continutul nutritional

Continut nutritiv real este foarte greu de aflat, insa stim ca daca o planta sau un animal creste pe un sol bogat si curat, li se da suficient timp sa acumuleze substantele hranitoare si sunt consumate proaspete ele aduc beneficii marite fata de alimentele cresute in vata, coapte la bec, umflate cu hormoni, coapte pe vapor, colorate cu aurolac, tratate cu soda caustica, prajite de trei ori, iradiate etc.
css.php