De ce sa alegi produsele organice?

Legumele organice sunt produse de fermieri care folosesc metode naturale de prelucrare. Sunt plantate in soluri fara ingrasaminte, sunt crescute fara ajutorul substantelor chimice, exact ca pe vremea bunicilor. Tehnologia si progresul au adus extrem de multe lucruri bune. Dar si cateva elemente mai putin benefice sanatatii noastre. De la baza (paine, legume, carne), alimentele pe care le gasim acum in magazine sunt in foarte mica masura naturale. Ele contin conservanti, amelioratori de gust, coloranti naturali s.a. In opozitie cu tendinta pietei, de a modifica cat mai mult alimentele (genetic sau prin folosirea conservantilor), a aparut mancarea organica, 100% naturala. Procesul de fabricatie nu implica ingrasaminte chimice, modalitati de prelucrare tehnologica cu chimicale si nici modificare genetica. Sa luam exemplul branzei;  vaca de la care se ia laptele a pasunat doar pe terenuri netratate chimic, laptele se prelucreaza fara adaosuri artificiale si produsul obtinut se ambaleaza cat mai ecologic.  

6 motive ca sa te orientezi catre mancarea organica

1. Studiile arata ca fructele, legumele si granele organice contin mai multi nutrienti decat cele conventionale. Plantele crescute organic sunt cu 25% mai dense nutritional decat cele normale. 2. Mancarea organica este o mancare pura, fara adaos de E-uri, grasimi hidrogenate, coloranti artificiali, indulcitori sau conservanti. Marea majorite a produselor din supermarketuri sunt procesate si nesanatoase atat pentru copii, cat si pentru adulti. 3. Gustul alimentelor organice este mult superior celor tratate chimic, iar acest lucru a fost dovedit si de studiile realizate cu animale. Acestea alegeau produsele biologic pure in locul celor obtinute cu ajutorul ingrasamintelor. 4. Mancare organica are un gust mai bun (o opinie general acceptata de toti adeptii acestui concept) deoarece este obtinuta pe cai naturale. Gandeste-te numai la gustul unei rosii importate si a unei rosii din gradina. Diferentele sunt intr-adevar semnificative cand vine vorba despre gust. 5. Deoarece in procesul de obtinere a alimentelor organice nu sunt folositi adjuvanti chimici, poluarea solului, a apei si a aerului este minima. Persoanele preocupate de mediu sau veganii imbratiseaza aceasta idee, din dorinta de a crea o lume mai sigura pentru generatiile urmatoare. 6. Proteinele care se gasesc in alimentele organice sunt de mai buna calitate, desi in numar mai mic.Explicatia consta in faptul ca ingrasamintele chimice produc azot, care este indispensabil plantei pentru fabricarea proteinei. Aceste proteine, insa, nu au multi aminoacizi esentiali, substante necesare organismului.
css.php