Cum sa tai si sa cureti dovleacul placintar. 3 retete de incercat in aceasta perioada

Este cremos si usor de folosit in retete. Pentru ca este una din legumele sezonului, iti propunem sa-l pui in cosul de cumparaturi cat mai des in aceasta perioada. Iata si cum sa-l pregatesti.

Fructele si legumele cu coaja tare ne dau intotdeauna batai de cap. Nu-ti face griji cu dovleacul butternut. Este foarte usor de pregatit. 

Iata cum sa-l pregatesti rapid si eficient:

1. Pentru inceput, cu ajutorul unui cutit bine ascutit, taie-i capetele. Ai grija sa nu te tai. Urmatorul pas este sa-i cureti coaja cu ajutorul unui peeler.

2. Dovleacul butternut are forma de chitara. Taie-l in doua, separand partea mai groasa de cea mai subtire.

3. Taie fiecare parte obtinuta in doua. Inlatura semintele cu ajutorul unei linguri.

4. Daca nu l-ai curatat de la inceput, o poti face acum. Bucatile mai mici de dovleac pot fi manevrate mai usor cand sunt mai mici.

Acest video scurt de la 1 Recette 1 Minute iti arata cum sa faci toate astea intr-un timp foarte scurt:

5. Pune-le pe tocator si taie-le in cubulete. De aici, il poti transforma in supa, piure, orez, placinte, deserturi.

css.php